Четвер, 2024-04-25, 5:05 PMГоловна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Соціальні мережі

Ми [b][K]онтакті

Погода

Радіо онлайн

Опитування

Без чого ти б не обійшовся(лася) у житті?
Всего ответов: 41

Календар

Статистика

Site Statistics

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Folf

Пошук

Головна » 2012 » Травень » 4 » Дню вишиванки – 5 років
2:59 PM
Дню вишиванки – 5 років


4 травня 2012 року в Чернівцях буде відзначатись 5 річниця Дня вишиванки. Саме напередодні свята, яке вже встигло викликати прихильність багатьох чернівчан, організатори заходу зібралися на прес-конференцію. В першу чергу обговорювалась основна ідея святкування цього року та найцікавіші заходи, що відбуватимуться 4 травня в місті.

Як зазначили учасники прес-конференції, за 5 років чудова патріотична акція зуміла широко вийти за стіни факультету історії, політології та міжнародних відносин ЧНУ імені Юрія Федьковича, на якому вона зародилася, і тепер це традиційне загальноміське весняне дійство.

П’ять років тому все починалося із кількох десятків студентів, а торік вишиванку одягнула рекордна кількість чернівчан – понад 4 тисячі. Таким чином Чернівці увіковічнилися в Книзі рекордів Гіннеса. Як зазначає ініціатор акції Леся Воронюк, «цього року ніяких масштабних заходів та концертів не планується, ми просто оголошуємо дату – 4 травня і практично нічого не влаштовуємо. Хочемо показати, що акція живе без організаторів. І це наше найбільше досягнення – здвиг свідомості відбувся».

Секретар міської ради Віталій Михайлішин в цьому році теж активно планує долучитися до проведення Дня вишиванки, і зазначив, що першим покаже приклад, і обов’язково прийде на роботу у вишиванці, тому що це свято якнайяскравіше демонструє культурні традиції нашого краю та виховує повагу до цих традицій.

Також оргкомітет акції висуває на громадське обговорення єдину дату проведення Дня вишиванки на наступні роки, адже досі зафіксувати її не вдавалося. Оргкомітет наголошує на таких обмеженнях: це має бути робочий день навесні, краще за все четвер. Він має був після Великодня, але не співпадати з уже існуючими датами (12 квітня – День космонавтики, 26 квітня – День вшанування пам’яті жертв Чорнобильської трагедії, 1 травня – День міжнародної солідарності трудящих).



Переглядів: 1636 | Додав: Fedir_Wolf | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Design by Fedir Havrylytsya |